about

Konsten öppnar dörrar inom dig och får dig att vakna upp. Bilderna blir visuella påminnelser om att det finns skönhet, hopp och förundran i tillvaron.

Art for your soul. Jag älskar färg och form och hoppas att du också gör det. Färg väcker känslor och påverkar oss. När jag målar mina bilder börjar det ofta med att ett tema kommer till mig. Just nu är det ”We are in this beautiful and messy place we call Life together” och jag försöker följa det med all min nyfikenhet och min upptäckarglädje. Det här första skedet känns ofta känns lustfyllt och jag tränar på att inte tänka för mycket eftersom det inte är till hjälp. Tankar om vad det ska bli och hur det ska se ut stoppar upp mitt kreativa mitt flöde. 

När det känns som bäst är det som att något större än jag som för mina händers rörelser. Jag tänker att det är själen som målar och jag är dess verktyg. Mot slutet av processen kan mer tankar komma in, jag väljer mer medvetet och förfinar tills jag är nöjd. Till slut är bilden klar och jag upplever att  det är som att något sjunger inom mig. Jag pratar med bilden och den pratar med mig. 

Du som köper mina bilder kommer att göra det för att de väcker något inom dig. Känslan av ökad tillit, hopp och glädje är några ord som jag brukar få höra. 

about Anna
Anna Augusti 2022 framför en bild i ny serie

Hur allt började

Jag rider på en kamel i öknen. Det är svalt och mörkt efter dagens hetta. Stjärnorna lyser på himlavalvet och jag känner mig lite tom och trött. Vad händer nu? 
Så hör jag en stämma säga: Du ska avspegla universums skönhet. Det är din kallelse. 
Det känns stort och nästan omöjligt. Hur går det till? 
Då hör jag en annan röst: Du behöver putsa din inre spegel.
 

Det här utspelar sig på ett seminarium 2010 med psykosynteslärarens Will Parfitt. Dagens tema är Kallelse och WP leder oss genom en guidad visualisering. Nu har vi år 2022 och jag håller fortfarande på och putsar min inre spegel för att kunna avspegla universums skönhet. Art for your soul har också blivit samlingsnamnet för mitt måleri. 

Kreativitetens läkande kraft

Jag börjar teckna och måla 2004 i  samband med min egen terapi när jag utbildar mig till samtalsterapeut i psykosyntes. Det är läkande för mig och hjälper till att stilla mitt överaktiva sinne. Kreativitet blir min väg att utforska vad det är att vara människa, vad vi behöver och vad som står i vägen. Jag inleder en daglig praktik med yoga och meditation 2009 och blir yogalärare 2012. Hela tiden målar jag till och från, när det är något jag inte förstår eller då jag upplever att jag sitter fast. 

2017 börjar jag gå målarkurser på Skaparladan på Rådmansö. Vedic Art och Måla för glädje och lust. Jag åker dit så ofta jag kan, njuter av att leka och experimentera med färger, former och redskap. Mellan kurserna målar jag på och börjar sälja mina bilder till vänner och bekanta.  

Jag behöver mer kunskap

2021 längtar jag efter mer djupgående kunskap och går Creative Visionary Program (CVP). En 12 veckors intensiv kurs online med deltagare från hela världen. Där finns allt från fotografer till keramiker och naturligtvis alla målare, realister, abstrakta, halvabstrakta konstnärer som målar akvarell, olja och akryl. Tack vare pandemin tar jag mig tid att utvecklas som konstnär och jag känner mig glad och stolt över var jag befinner mig idag. 

Ofta kombinerar jag måleri med skrivande, det blir en väv med olika kvalitéer. Vissa aspekter av månniskovarandet uttrycks i färg, andra i ord. Allt kommer från samma källa och förundran och tillit är två av mina favoritord. Jag börjar också dela med mig av min kunskap, hittills i korta workshops för den som vill släppa prestation, leka och träna ett mer medvetetet förhållningssätt baserat på mindfulness. 

Bli först att veta när allt händer!

Du får inbjudningar till utställningar, blir först att se nya bilder och att få inbjudningar till mina målarkurser.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen